Caperlan Stratagem 10000 review

 Caperlan Stratagem 10000


Caperlan Stratagem 10000
Caperlan Stratagem 10000       

Prima impresie...

După câteva zile de "jucat" cu mulineta,  pot spune am rămas impresionat de cât de robustă este, și de felul cum rulează.

 

Primul lucru care iti sare in ochi, este manivela. Si nu cum este construita, ci faptul ca aceasta se insurubeaza direct in pinionul central evitand astfel eventualele jocuri. Partea din dreapta a mulinetei este acoperita de un ornament ce poate fi scos in cazul in care se doreste manivela pe partea dreapta. Vechile modele aveau un surub clasic pentru fixare.

Asezarea firului. Un punct sensibil pentru majoritatea pescarilor, aspectul vizual fiind foarte important in zilele noastre. Mulineta aseaza firul perfect as putea spune, avand oscilatie lenta sau super slow oscilation, asa cum mai este cunoscut. Termenul nu este transcris in specificatiile mulinetei, mie insa imi place cum suna. Am hotarat ca pe acestea, sa pun un fir relativ gros, Sunline Queenstar 033mm. Tamburul mulinetei este din aluminiu, desi la prima vedere fiind negru, pare de plastic, insa este metalic.

Caperlan Stratagem 10000


Frana mulinetei este normala as putea spune, nu este frana rapida (quick drag) insa se poate modifica cu usurinta daca se doreste. Mi-a placut insa galetul metalic si foarte solid.

Caperlan Stratagem 10000

Vorbind despre greutate, mulineta nu este nici usoara dar nici grea, este normala as putea spune cantarind aproximativ 670g. Tamburul separat cantareste 136g.

Stratagem 10000 recupereaza 115cm de fir la o tura completa a manivelei, cu un raport de recuperare de 5.1:1

Ca si rulmenti, se regasesc 6+1 si un anti revers infinit.

Caperlan Stratagem

Pe tamburul mulinetei se regasesc 2 clipsuri, dintre care unul este mobil New SLC (Spring Line Clip) line clip, mulineta vine in pachet cu clipsul si un surub in spatele mulinetei, customizabile, la modul ca se poate personaliza culoarea clipsului si a surubului din spate.

Caperlan Stratagem 10000
Capacitatea tamburului longcast este de: 700 m/0.30 mm - 500 m/0.35 mm - 350 m/0.40 mm.

Am verificat informatiile atunci cand am adaugat firul pe tamburii mulinetelor, iar aceasta este corecta. Am adaugat 600m de fir cu diametrul de 033mm.

Mulineta nu vine cu tambur de rezerva, insa acesta va putea fi achizitionat separat, la un pret relativ mic, aproximativ 60 lei. Tamburul fiind identic cu cel original al mulinetei.

Caperlan Stratagem 10000


 Caperlan Stratagem 10000 va fi urmata de o sora mai mica, numita Caperlan Stratagem 4500 iar aceasta o sa apara in a 2-a jumatate a anului 2021. Dupa aparitie, o vom testa revenind cu detaliile dupa.

Ambele mulinete se gasesc exclusiv in magazinele Decathlon si pe www.decathlon.ro



Comments

Popular posts from this blog

Shimano Ultegra XS-C Review

Shimano Ultegra XSB vs Shimano Ultegra XSC vs Ultegra Ci4 XSA vs BBLC vs BBLC XTA

Caperlan Adonis 5000 black

Caperlan Adonis 7000 carp reel

Daiwa Regal Plus BRi 5000