Pescuit la crap - Februarie 2021

 

Pescuit la crap in luna Februarie 2021

 

Se spune ca "iarna nu-i ca vara".  In mare parte, cam asa si este. Iar cand vine vorba despre pescuit, esti afectat in mod direct, pentru ca pescuitul nu se practica in interior, ci in exterior.

Am ales sa fac prima partida de pescuit in luna Februarie, am prins un liber de 48h si am profitat de el la maxim. Fiind totusi frig, am ales sa pescuiesc 24h. Uitandu-ma pe prognoza meteo, am vazut ceva ploaie si vant, insa teoretic dupa partida mea de pescuit, asa ca am plecat la pescuit.

Am ajuns in jur de ora 10:00 A.M. pe lac, observand ca nu este nimeni, m-am bucurat deoarece puteam sa ma desfasor mai bine. Putin cam dubios sa fie lacul gol insa e totusi frig. Din discutiile cu administratia lacului, am aflat ca drumul este total nepracticabil si este nevoie sa caram toate bagajele manual, pe o distanta relativ mare. Perfect, pentru ca luasem si motorul electric si bateria de 26 kg cu mine. Cu ajutorul lor, am reusit sa mut bagajele din masina pe standul de pescuit si m-am instalat. 

In tot acest timp, s-a pus ploaia si un vant relativ suportabil care mi-a dat ceva batai de cap, eu fiind cu barca pe lac cautand locuri unde sa plantez. Nu am observat insa frigul care se pusese intre timp, din cauza adrenalinei primei partide de pescuit, pe care o astept din Noiembrie anul trecut.

Am plantat lansetele de la dreapta la stanga, asa cum fac mereu. Nu stiu de ce, insa asa imi place. Prima este cea din dreapta. La asta si trage ultima, in general :)

Am ales sa folosesc 3 tipuri de monturi diferite:

- o montura pentru pop-up tip withy pool

- o montura simpla, cu un boilies de 16mm

- o montura tip snowman cu un boilies de 16mm+popup de 10mm

Caperlan Stratagem 10000
Caperlan Stratagem 10000

Lansetele sunt deja in apa, iar afara se lasa frig. Este timpul sa ma pregatesc de noapte. Mi-am asezat sacul de dormit peste patul de pescuit. Pontonul pe care pescuiesc este situat langa o cabana in care poti pune un incalzitor, astfel incat sa poti pescuit si in perioada rece asa ca am pornit incalzitorul, si.... acum asteptam. Intre timp s-a facut intuneric afara, si am profitat sa testez noua lanterna pe care tocmai mi-am luat-o, si mai exact lumina UV, ce face mult mai interesant totul in jur. Am decis sa repozitionez o lanseta, profitand de ocazie am fotografiat si montura snowman sub lumina UV.

Caperlan moonlight 500 usb

 
Caperlan moonlight 500 usb


Caperlan moonlight 500 usb
Foarte interesanta expunerea sub lumina UV. Din pacate, din cauza frigului nu am reusit sa fac cele mai calitative poze.

Din cauza vantului am decis sa arunc lanseta din mana, deoarece riscul este prea mare sa ies cu barca, si va recomand sa va ganditi bine inainte de a iesit cu barca pe vreme foarte rece, si singuri. Asa ca am lansat din mana montura. Tipul trecea iar eu ma luptam cu bucati de salcie pe care le aducea vantul si ramaneau in firele mele si faceau avertizorii sa sune, tresarind la fiecare miscare.

Ora 18:38 aduce un bip lung al avertizorului lansetei din mijloc. Am ridicat privirea gandindu-ma "iar creanga, m-au disperat" si imi continui activitatea linistit. Apoi se mai aude un bip pe care-l ignor complet. Insa apoi m-am gandit la faptul ca lanseta din mijloc era in mijloc, deci teoretic prima lanseta din stanga trebuia sa fie afectata de fir. Iau geaca pe mine, si ies in recunoastere. Alt bip bip bip, si hangerul se tot ridica. Pun mana pe lanseta si intep. Simt ceva greu. Era... era peste! 

Aveam primul peste pe 2021 la capatul lansetei. In timpul drillului am mai agatat cateva crengi, dar fara prea mari probleme. Mulinez cu mainile inghetate la propriu iar lanseta din dreapta incepe sa faca zgomot. Avertizorul, nu lanseta. M-am gandit ca este creanga. Nu, nu era creanga... si apoi observ firul inghetat cum incepe si trece cu viteza prin avertizor. Aveam dublu drill. Si doar un minciog pe care tocmai il folosisem sa scot primul peste, decid sa-l las in minciog si incep drill-ul 2. Aproape de mal ma vad in situatia de a scoate 2 pesti cu acelasi minciog, exclus acest lucru. Las repede lanseta jos pe suport, pun pestele in saltea si cu minciogul liber iau si pestele din cealalta lanseta. Am 2 pesti in saltea!

Deja nu mai simt frigul, nu imi mai simt nici mainile, insa sunt fericit cu cei 2 pesti frumosi. Pregatesc repede un trepied, pozitionez aparatul in trepied si iau telecomanda cu care speram sa imi fac un selfie. Observ ca din cauza gerului lasat, telecomanda nu mai functioneaza. Am incercat o poza cu temporizatorul de 10s dar pestii nu erau de aceeasi parere, asa ca singura poza pe care am reusit sa mi-o fac, nu continea niciun peste asa ca am renuntat. Le fac o poza pentru amintire, si eliberez ambii pesti inapoi in lac.

Pescuit la crap februarie 2021

In acel moment, m-am simtit implinit si nici nu mai conta ce urma in continuare pentru ca prinsesem 2 pesti frumosi pe o vreme nu tocmai potrivita. Am decis sa ma bag in sacul de dormit pentru ca nu mai simteam nimic, nici maini nici picioare mai ales ca ma si udasem intre timp, incercand sa fac pozele respective.

Ora 21:09 aproape adormisem, aud din nou statia. Un run de toata frumusetea ma trezeste, ma imbrac repede si ies afara si mai repede. Observ instant frigul, amplificat de un vant extrem de puternic. Daca la primul drill mi-a fost frig, acum eram inghetat complet.

Aduc repede pestele la mal, la minciog observ ca este mai mare ca ceilalti si decid sa-l cantaresc. Acul cantarului se opreste fix la 17 kg. Un crap superb, si semi inghetat este in saltea. Am reusit sa-i fac poza dupa mai multe incercari. A meritat !

Pescuit la crap februarie 2021 Alin Galbenu

Un crap superb de Februarie !

Dimineata a venit fara probleme, insa nu a adus decat un ger aspru si tot ce era afara inghetat. De la minciog la lansete. Vantul se aplificare foarte rau asa ca am decis sa inchei partida, cu 3 pesti frumosi, superbi. 

Deja ma gandesc la urmatoarea partida.... ma apuc de strans, si de spart gheata din barca!

Fir intins!

Pescuit la crap februarie 2021

Pescuit la crap februarie 2021


Comments

Popular posts from this blog

Shimano Ultegra XS-C Review

Shimano Ultegra XSB vs Shimano Ultegra XSC vs Ultegra Ci4 XSA vs BBLC vs BBLC XTA

Caperlan Adonis 5000 black

Caperlan Adonis 7000 carp reel

Daiwa Regal Plus BRi 5000